Filip van Laenen
donderdag, maart 24, 2005
  Frognerseteren
Vandaag nog snel een skitochtje gaan doen samen met een vriendin: van Frognerseteren naar Sognsvann via Ullevålseter. Hier in Jar hing er een dikke mist, maar aan Frognerseteren zaten we duidelijk boven de wolken. Een adembenemend zicht. Het weer was heerlijk: stralende zon, een zacht warm windje en temperaturen tussen de 6 en de 10 graden.

We waren duidelijk niet de enigen die nog van de sneeuw wilden profiteren vandaag. Er waren veel families met kleine kinderen te zien, en op sommige plaatsen was het zelfs aanschuiven.

Het is anders wel duidelijk dat de lente ook hier in Noorwegen langzaam maar zeker in aantocht is. Op het einde van de tocht stond er hier en daar water in de sporen, of waren de sporen zelfs al helemaal weggesleten. Tegen zondag zal er van sneeuw waarschijnlijk niet veel meer sprake zijn hier in Jar, want ook de komende dagen zal het warm lenteweer zijn (naar Noorse maatstaven). Ik denk dat het stilaan tijd wordt om de fiets eens af te stoffen...
 
Comments:
"En nu even elders." Blogs van Vlaamse expats, op de site van De Standaard. En dan denk ik dus direct : "Dat is nog iets voor de Filip! Moet ik hem laten weten!" En 30 seconden later merk je dat je een stukje van hem aan het lezen bent!! 'Harry' Noors paasoffensief in Zweden Straffen toebak! En dan heb ik het niet over het feit dat blijkbaar ook al in Noorwegen campingsmokings gesignaleerd zijn!
 
Een reactie posten

<< Home

BLOGS
ARCHIVES
september 2004 / oktober 2004 / november 2004 / januari 2005 / februari 2005 / maart 2005 / mei 2005 / oktober 2005 /


Powered by Blogger GeoURL